Helsingborgs Pastorat jobb i Helsingborg

Hitta lediga jobb hos Helsingborgs Pastorat i Helsingborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Helsingborg.

Svenska kyrkan Helsingborg söker teamledare till kyrkogårdsförvaltningen

Arbetsledare, trädgård/Trädgårdsanläggningsförman
Läs mer Apr 29
Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning är en del av Svenska kyrkan Helsingborg och ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Verksamheten är indelad i tre distrikt, totalt är vi drygt 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och nu söker vi en teamledare för tillsvidareanställning på distrikt centrum.

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Vi finns på flera platser runt om i Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö både självständigt och tillsammans i lag.

Om tjänsten

Som teamledare har du en viktig roll i det dagliga arbetet ute på kyrkogården genom att vara länken mellan kollegorna och kyrkogårdsmästaren. Tjänsten innebär praktiskt arbete såsom skötsel av grönytor och gravplatser. Utöver arbete utomhus förekommer det även administrativa uppgifter delegerade av kyrkogårdsmästaren. I samarbete med kyrkogårdsmästaren organiserar och leder du det dagliga arbetet samt jobbar långsiktigt med övergripande planering.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är en lagspelare och som tycker om att arbeta med människor. Du har ett respektfullt och inkluderande bemötande gentemot alla. Du bygger lätt relationer och skapar förtroende hos dem som du möter. God kommunikativ och pedagogisk förmåga är viktigt, och att du är serviceinriktad. Vi ser gärna att du har arbetat i arbetsledande befattning tidigare.

Du har en grön utbildning och arbetslivserfarenhet inom liknande arbete.
Du har förmågan och viljan att ta en aktiv del i den dagliga arbetsledningen, samt en god samarbetsförmåga.
Praktisk erfarenhet och vana vid maskiner är meriterande.
Du har som lägst B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap.  

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision, Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår webbplats för mer information om oss och våra olika verksamheter: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, med sex månaders provanställning, på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 28:e maj 2024.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan söker församlingspedagog till Maria församling

Församlingspedagog
Läs mer Maj 3
Genom tre församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.
Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.Svenska kyrkan i Helsingborg söker Församlingspedagog eller likvärdig till Maria församling.

Vi söker dig som är församlingspedagog eller likvärdig och trivs med att arbeta pedagogiskt bland församlingens barn och unga där vi vill erbjuda en trygg miljö att kunna växa i som människa.

I Maria församling som är en del av Helsingborgs Pastorat arbetar vi sällan ensamma, vi tror på lagarbete och samarbete.

Du kommer att ingå i den Pedagogiska gruppen som består av 7 personer med olika yrkesroller som arbetar framförallt med församlingens pedagogiska verksamhet för olika åldrar.

Vi arbetar tillsammans i små eller större team beroende på uppgift.

Du har en god förankring i din tro och kan förmedla Svenska kyrkans tro och värderingar på ett varierande och lärorikt sätt.

Du är flexibel och trivs med en variation av arbetsuppgifter och har lätt för att skapa kontakter och bygga relationer även via sociala medier.

 

Rollens två huvudinriktningar är barn och familjearbete och kontakt och samverkan med skolan.

Barn och familj

Vi har många uppskattade och välbesökta verksamheter i församlingen där du kommer att vara med och arbeta.

I tjänsten ingår också Sköna söndag som är en mötesplats med mat, lek, aktivitet, samtal och   vi firar mässa med små och stora.                                                                             

 

Skolarbete

Vi har under många år samarbetat med skolorna i vårt område på olika sätt.

Vi erbjuder bland annat en öppen fritidsgrupp för barn i årskurs 3-5.

Vi erbjuder också Jul och Påsk vandringar för våra förskolor och skolor, samt andra former av Kyrkopedagogik. 

Vi ser dig som en viktig del i utvecklingen av samarbetet med våra skolor och förskolor och tillsammans tänka nytt kring dopuppföljning, gudstjänster och kyrkorum.

 

I tjänsten ingår också att arbeta med konfirmander vid behov och delta i personal och planeringsträffar

 

Om tjänsten:

- 100 %

-  Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

- Tillträde enligt överenskommelse

Tjänsten förutsätter att du:

- är utbildad församlingspedagog eller likvärdig

- är beredd att arbeta kvällar och helg

 

Vid frågor, kontakta gärna någon av kontaktpersonerna i annonsen.

Välkomen med din ansökan senast 15 maj.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare tillsvidareanställning, 100 %

Kyrkogårdsarbetare/Griftegårdsarbetare
Läs mer Apr 2
Svenska kyrkan Helsingborg söker kyrkogårdarbetare till kyrkogårdsförvaltningen.

Genom våra församlingar och vår begravningsverksamhet vill vi i Svenska kyrkan Helsingborg vara där människor är, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans ger vi hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är drygt 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu två kyrkogårdsarbetare för tillsvidareanställning.

Om tjänsten

Som kyrkogårdsarbetare utför du alla förekommande arbetsuppgifter inom begravningsverksamhetens ansvarsområde. Arbetet omfattar allmän grönyte-, park- och kyrkogårdsskötsel såsom; ogräsrensning, gräsklippning, grästrimning, plantering av vår- och sommarblommor, vår- och höststädning samt beskärningsarbeten, därtill kommer skötsel av gravplatser. Arbetet sker måndag till fredag, samt under Allhelgonahelgen som är vår största besökshelg under året.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har dokumenterad grönytevana och gärna utbildning/yrkesbevis inom kompetensområdet – erfarenhet av arbete på kyrkogård är meriterande. Du är serviceinriktad och noggrann. Du har lätt för att samarbeta med andra men kan även ta ansvar och arbeta självständigt.  Du är flexibel och initiativrik, du har lätt för att planera och strukturera ditt arbete. Du trivs med att arbeta utomhus i alla väder och är inte rädd för att hugga i när det behövs. Du har inga problem med att arbetet ibland kan vara fysiskt krävande. Du känner dig bekväm i kyrkogårdens miljö och har förmågan att bemöta både besökare och kollegor med respekt och förståelse.

Du har lägst B-körkort.  

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljödiplomerade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision; Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Läs mer på vår webbplats: www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Urvalet sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 14 april 2024.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringssystem Reachmee. Vi ber dig att ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken till annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader.

Ansök nu

Administrativ assistent till Svenska kyrkan Helsingborg

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Mar 14
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Förvaltningens kontor har tio medarbetare och söker nu en administrativ assistent för vikariat till sommaren 2024.

Om tjänsten

Som administrativ assistent på Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning är du förvaltningens ansikte utåt. Arbetet omfattar i huvudsak att bemanna den administrativa enhetens bokning, att besvara inkomna frågor från allmänheten via e-post och telefon, samt att ta emot besök. Du ansvarar även för delar av begravningsverksamhetens administration. Det betyder att du bland annat sköter bokningar av begravningsceremonier i kapell och gravsättningar. Du hanterar intyg och andra handlingar som krävs för att gravsättning ska kunna ske. Du ger information i frågor som rör olika gravskick och gravsättningsformer, samt sköter den övriga administration som behövs för uppdraget. I tjänsten ingår även fakturering, diarieföring samt mottagande och distribution av post.

Tjänsten är placerad på kyrkogårdsförvaltningens kontor på Romares väg 40, i natursköna omgivningar vid Pålsjö kyrkogård och Helsingborgs krematorium.
Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig från mitten av maj till mitten av augusti, exakta datum enligt överenskommelse.

Kvalifikationskrav


• Vi söker en van assistent med erfarenhet från liknande arbete.
• Erfarenhet av begravningsverksamhet är meriterande.
• Erfarenhet av Aveny och Svenska kyrkans administrativa program är meriterande.
• Goda kunskaper i svenska språket, så väl muntligt som skriftligt är nödvändiga. Så även förmåga att kommunicera på ett etiskt, ansvarsfullt och professionellt sätt.
• Förmåga att se helheten och hur olika delar hänger ihop. Tjänsten ställer stora krav på din förmåga att förstå ett regelverk och alla de undantag som kan gälla, och att därefter anpassa ditt arbete efter situationen.
• Förmåga att prioritera arbetsuppgifter, ta initiativ och tillsammans med andra slutföra dina arbetsgifter på ett noggrant sätt.
• God samarbetsförmåga och servicekänsla, du trivs med att arbeta tillsammans med andra.
• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska kyrkan har det statliga uppdraget att begrava alla personer folkbokförda i Sverige när de avlider, oavsett om de är medlemmar i Svenska kyrkan eller inte.
Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning är en del av Svenska kyrkan, och ansvarar för
begravningsverksamheten i Helsingborgs pastorat. Förvaltningen har totalt cirka 80 anställda och ansvarar för åtta allmänna begravningsplatser. Begravningsverksamheten regleras av begravningslagen (1990:1144) och begravningsförordningen (1990:1147). 

Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision; Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Läs mer på vår webbplats: www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Urvalet sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 31 mars 2024.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringssystem Reachmee. Vi ber dig att ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken till annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är ett vikariat på heltid som sträcker sig från mitten av maj till mitten av augusti, exakta datum enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare sommarvikariat till Svenska kyrkan Helsingborg

Kyrkogårdsarbetare/Griftegårdsarbetare
Läs mer Feb 6
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är cirka 80 medarbetare och söker nu kyrkogårdsarbetare för vikariat till sommaren 2024.

Om tjänsten

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Som kyrkogårdsarbetare blir du en del av våra arbetslag, dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara skötsel av begravningsplatser så som till exempel häckklippning, ogräsrensning och gräsklippning. Du kommer även att vara behjälplig vid anläggningsarbete. Arbetet sker utomhus oavsett väder. Arbetstid är mellan klockan 07:00 och 15:30 måndag till fredag.

Våra begravningsplatser är indelade i tre distrikt. Norr består av Pålsjö kyrkogård, Krematoriekyrkogården och Pålsjö Västra begravningsplats. I Centrum ingår Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården. Söder innefattar Råå kyrkogård och Raus kyrkogård. 

Vikariaten är mellan juni och augusti, de varierar i längd mellan fyra och sex veckor, ange i din ansökan eventuella önskemål om hur många och vilka veckor du önskar arbeta, samt i vilket distrikt.

Kvalifikationskrav


• Vi söker dig som har fyllt 18 år och har intresse för växt- och trädvård.
• B-körkort är önskvärt, och krävs för att få köra fordon i arbetet.
• Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av grönytevård.
• Har du dessutom relevant utbildning (grönytevård/trädvård/anläggning) är det meriterande.
• Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra.
• Du är öppen och serviceinriktad i mötet med allmänheten.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljödiplomerade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision; Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Läs mer på vår webbplats: www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 1 mars 2024.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringssystem Reachmee. Vi ber dig att ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken till annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning.

Ansök nu

Svenska kyrkan söker komminister till Gustav Adolfs församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Jan 31
Svenska kyrkan Helsingborg söker komminister till Gustav Adolfs församling 

Är du en präst med stort intresse för undervisning och att utveckla pedagogiken tillsammans med två andra präster och fyra fritidsledare?  

Om tjänsten 

Komministertjänsten innebär att tillsammans med teamet söka nya vägar för att möta barn, konfirmander, ungdomar och unga vuxna med syfte att de skall upptäcka kyrkan som en möjlighet i livet. Vi vill gestalta en gemenskap där vi söker tro, mening och vägar för att göra skillnad och bidra till ett gott samhälle där hoppet, Jesus Kristus visar oss vägen. Teamet med präster och fritidsledare arbetar också tillsammans med musiker och diakoner. Vi är i en process där vi både utvecklar de kontakter med nätverk som Svenska kyrkan i Gustav Adolfs församling redan är med i och där vi även söker nya samarbetspartners. 

Kvalifikationskrav?? 

Vi söker dig som är en öppen och ansvarstagande präst i Svenska kyrkan. Du håller relevanta predikningar, har en inlyssnande attityd där både nya och erfarna gudstjänstfirare välkomnas. Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete.   

Vi ser gärna att du har en orädd kreativitet, där du formulerar idéer som du sedan följer upp och omsätter i praktiken tillsammans med teamet. 

Vi söker en person som har mod att arbeta där det inte finns upptrampade stigar där vägar söks tillsammans med teamet för att fler människor ska upptäcka att kristen tro är meningsbärande och att kyrkan ger ett sammanhang utöver tid och rum. 

Stor vikt läggs vid social kompetens, öppenhet och ett intresse för människor.? 

Om oss?? 

Gustav Adolfs församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har ett 30-tal medarbetare. Vi har ett rikt gudstjänstliv, med olika slags gudstjänster i våra fyra olika kyrkor, ett utvecklat ideellt medarbetarskap särskilt i sinnesromässan, ett omfattande diakonalt arbete och ett pågående utvecklingsprojekt inom undervisning för barn och ungdomar. Vi är i en spännande process där vi prövar nya arbetssätt utifrån en förändrad omvärld.?? 

Svenska Kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal, friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om långsiktighet, arbetsglädje och gemenskap.?? 

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.? 

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg? 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.? 

Tillträde 19 augusti eller enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 21 februari. 

Vid frågor om tjänsten, hör av dig till någon av kontaktpersonerna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker kyrkogårdsarbetare säsong 2024

Kyrkogårdsarbetare/Griftegårdsarbetare
Läs mer Dec 13
Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning är en del av Svenska kyrkan Helsingborg och ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Verksamheten är indelad i tre distrikt, totalt är vi cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen. Nu söker vi kyrkogårdsarbetare på heltid under säsongen 2024. Vill du bli en del av oss och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Vi finns på flera platser runt om i Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö både självständigt och tillsammans i lag.

Om tjänsten

Våra begravningsplatser är indelade i tre distrikt. Distrikt Norr som innefattar Pålsjö kyrkogård, Krematoriekyrkogården samt Pålsjö Västra begravningsplats. Distrikt Centrum som innefattar Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården. Distrikt Söder som består av Råå kyrkogård och Raus kyrkogård. Som kyrkogårdsarbetare blir du en del av våra arbetslag som sköter om begravningsplatserna med alla förekommande arbetsuppgifter inom kyrkogårdsskötsel så som gräsklippning, häckklippning, ogräsrensning, plantering med mera. Säsongen sträcker sig från mars till början av december.

Ange i din ansökan om du har önskemål gällande placering. Arbetet sker utomhus oavsett väder. Normalarbetstiden är måndag till och med fredag kl.7.00 till 15.30, på arbetsplatsen finns flextidsavtal. Du har också rätt till sommarsemester. Allhelgonahelgen är vår största besökshelg och vi förväntar oss att du är i tjänst under helgen.

Vem är du?

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot trädgård alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Praktisk erfarenhet och vana vid maskiner är meriterande. Lägst B-körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision; Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår webplats för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Intervjuer kommer att äga rum under torsdagen och fredagen i vecka 2, 2024. Inbjudan kommer att ske med kort varsel med anledning av ledigheter. Din ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Sista ansökningsdag är 2 januari 2024. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning. Tillträde i början av mars 2024.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker en administratör till Maria församlig

Administrativ assistent
Läs mer Nov 9
Brinner du för administration och kommunikation? Är du noggrann, strukturerad och trivs i en servande roll?

Nu söker vi en administratör till Maria församling.

Om tjänsten

Som administratör kommer du att vara en viktig pusselbit i det dagliga arbetet och agera som en stöttande funktion till såväl församlingsherden som kollegor och besökare. I rollen kommer du att hantera allt från fakturor till bokningar, ta emot samtal och besökande under öppen expeditionstid, vara församlingsherden behjälplig och ansvara för församlingens kommunikation som affischer och sociala medier, i samverkan med pastoratets kommunikationsavdelning. Du blir en naturlig länk mellan kansli, pastorsexpedition, medarbetare och vårt ansikte utåt.     

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader.

Tjänstgöringsgraden är 100%.

Kvalifikationskrav

Som person har du en god social kompetens, du är positiv och trivs i en stödjande roll samt är noggrann och strukturerad. Du har en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du tycker om att arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde samtidigt som du ser dig själv som en viktig del i församlingens team. Därtill är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt med en tydlig struktur där du vet hur man prioriterar rätt. Vi tror att du har arbetat några år med administrativa uppgifter och har erfarenhet och kompetens inom kommunikation och har en relevant eftergymnasial utbildning.

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt goda kunskaper i Officepaketet är ett krav. Vi ser gärna att du har god datorvana och gärna erfarenhet av att ha arbetat i flera olika system. Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter inom Svenska Kyrkan är detta meriterande.

Du har ett stort hjärta för kyrkan, möter människor med omsorg och är medlem i Svenska kyrkan.

Om oss

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 33 medarbetare, varav fem arbetsledare, och en mångfald verksamheter. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision; Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg  

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 30 november.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker sjukhuspräst till Maria församling

Sjukhuspräst
Läs mer Okt 13
Är du trygg i din identitet som präst och vill finnas där för människor när livet ställs på sin spets på grund av sjukdom eller olycksfall? Nu söker vi dig som vill vara sjukhuspräst i Sjukhuskyrkan på Helsingborgs lasarett.

Om oss

Sjukhuskyrkan är ett ekumeniskt team bestående av två präster, en diakon och en pastor på 60% som har i uppdrag att arbeta för den andliga vården och finnas för patienter, närstående och personal. Helsingborgs lasarett är ett av Skånes akutsjukhus, med 3000 anställda och 400 platser för inneliggande vård. Här finns en stor öppenhet och förtroende för Sjukhuskyrkans medarbetare och vi kommer inom kort få nya lokaler centralt på sjukhusets i närhet till huvudentrén. Sjukhuskyrkan är en del av Maria församling, Svenska kyrkan Helsingborg.

Om tjänsten

Som sjukhuspräst jobbar du med samtal, själavård och krisstöd, samtalsgrupper med mera. I tjänsten ingår särskilt ansvar för Sjukhuskyrkans kontakt med den palliativa vården och akutmottagningen där vi har ett gott och väl upparbetat samarbete.

Sjukhuskyrkans arbetslag har också beredskap kvällar och var fjärde helg utifrån ett i förväg uppgjort schema. Som medarbetare i sjukhuskyrkan har du tillgång till regelbunden enskild handledning.

I ditt arbete som sjukhuspräst blir du en av Maria församlings närmare 40 medarbetare och din huvudsakliga hemvist blir på sjukhuset där Sjukhuskyrkans arbete och lokaler är förlagda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet som präst i Svenska kyrkan och har intresse för enskilda samtal och kontakt med människor i utsatta och svåra situationer. Vi ser gärna att du har Sjukhuskyrkans själavårdsutbildning, annars ges möjlighet att gå den inom ramen för din tjänst.


Vi vill att du är trygg i din identitet som präst, att du har god samarbetsförmåga, att du är utåtriktad och tycker om att skapa kontakter. Pastoratets vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du är med och bidrar till. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 6 november. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker församlingsvärd

Kock, storhushåll
Läs mer Okt 2
Är du serviceinriktad och tycker om att träffa människor, har kunskaper om mat och servering och vill jobba på vackra Råå? Nu söker Raus församling en ny medarbetare.   

Om tjänsten? 

Som församlingsvärd i Raus församling har du ansvar för att förbereda och servera måltider i församlingens verksamhet. Centralt i uppdraget är att skapa en välkomnande och inkluderande samlingsplats. Du är en del av det församlingsvårdande teamet och tillsammans med dina kollegor bidrar du till en god arbetsmiljö 

Ansvar för inköp av livsmedel samt att se till så att köken är rena och funktionella ingår också.  

Tjänsten är på deltid 75% 

Din profil? 

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med livsmedel och servering. Du är serviceinriktad och bekväm med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är öppen i mötet med andra då arbetet innebär många kontakter med både besökande och medarbetare. Tidigare erfarenhet av att arbeta i kök eller liknande är ett krav för tjänsten. Utbildning inom området är meriterande. Vi vill att du är väl förankrad i kyrkans tradition och vill arbeta i ett kyrkligt sammanhang. 

Om oss? 

Raus församling omfattar södra Helsingborgs tätort och är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. I församlingen vill vi tillsammans utveckla och växa i vårt uppdrag, att leva i tillit till Jesus och att förmedla hopp och medmänsklighet. Vi vill vara en öppen, innerlig och växande församling. 

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Visionen Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du bidrar till. I Svenska kyrkan Helsingborg är beslutsvägarna korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi?vill lyfta kreativitet, tar tillvara kompetens och bejakar fortbildning. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss: www.svenskakyrkan.se/helsingborg?? 

Ansökan? 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 23 oktober.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker teamledare till kyrkogårdsförvaltningen

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Sep 13
Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning är en del av Svenska kyrkan Helsingborg och ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Verksamheten är indelad i tre distrikt, totalt är vi cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen, och nu söker vi en teamledare för tillsvidareanställning i vårt norra distrikt.

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Vi finns på flera platser runt om i Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö både självständigt och tillsammans i lag.

Om tjänsten

Som teamledare har du en viktig roll i det dagliga arbetet ute på kyrkogården genom att vara länken mellan kollegorna och kyrkogårdsmästaren. Tjänsten innebär praktiskt arbete såsom skötsel av grönytor och gravplatser, även kapelltjänstgöring kan förekomma. Utöver det förekommer även administrativa uppgifter delegerade av kyrkogårdsmästaren. I samarbete med kyrkogårdsmästaren strukturerar och leder du det dagliga arbetet samt jobbar långsiktigt med övergripande planering.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har ett respektfullt och inkluderande bemötande gentemot alla. Du har lätt för att bygga relationer och skapar lätt förtroende hos dem som du möter. God kommunikativ - och pedagogisk förmåga är viktigt, och att du är serviceinriktad.

Du har utbildning inom den gröna sektorn och arbetslivserfarenhet inom liknande arbete. Det är önskvärt att du har arbetsledarerfarenhet och/eller har genomgått en arbetsledarutbildning.
Du har förmågan och viljan att ta en aktiv del i den dagliga arbetsledningen, samt en god samarbetsförmåga.
Praktisk erfarenhet och vana vid maskiner är meriterande.
Du har som lägst B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap.  

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision, Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår webbplats för mer information om oss och våra olika verksamheter: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, med 6 månaders provanställning, på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 28:e september 2023.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare med kapelltjänstgöring sökes – tillsvidare 100 %

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Aug 24
Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning

Genom våra församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Svenska kyrkan Helsingborg vara där människor är, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans ger vi hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu en kyrkogårdsarbetare för tillsvidareanställning.

Om tjänsten

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med dina kollegor förvalta våra gröna begravnings – och kulturmiljöer?

Våra begravningsplatser är indelade i tre distrikt och på respektive distrikt arbetar vi i team. Som kyrkogårdsarbetare arbetar du utomhus oavsett väder och utför en variation av arbetsuppgifter för att sköta och underhålla begravningsplatsernas alla miljöer. Tjänsten innebär även att enligt schema tjänstgöra i kapell under begravningar. Allhelgonahelgen är vår största besökshelg och vi förväntar oss att du då är i tjänst.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har utbildning inom grönyteskötsel eller trädgård, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som positivt om du har vana att hantera den maskinpark som används vid kyrkogårdsskötsel, samt trivs med att arbeta fysiskt. 

Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med kollegor, men du kan också ta initiativ och fatta självständiga beslut. Du är öppen och serviceinriktad i mötet med allmänheten.

Du har lägst B-körkort.

Då tjänsten innebär kapelltjänstgöring är det önskvärt om du har erfarenhet av detta. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader

Svenska kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap.  

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision, Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår webbplats för mer information om oss och våra olika verksamheter: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 10:e september 2023.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan söker kyrkvaktmästare till Maria församling

Kontorsvaktmästare
Läs mer Aug 22
Svenska kyrkan söker kyrkvaktmästare till Maria församling

I Maria församling finns kompetenta och kreativa medarbetare, körsångare, förtroendevalda och ideella. Vi har ett rikt musik- och församlingsliv, ett stort internationellt engagemang, vackra kyrkobyggnader dit människor söker sig alla veckans dagar och så detta stora uppdrag, att vara kyrka tillsammans med och för dem som bor och vistas här.? 

Nu söker vi en kyrkvaktmästare till Maria församling. Som kyrkvaktmästare har du omväxlande arbetsuppgifter som kräver flexibilitet och eget driv. Tjänsten som kyrkvaktmästare är inriktad på tre områden: gudstjänstliv, service och fastighetstillsyn.  

En del av arbetet innebär att tjänstgöra vid gudstjänster och konserter, dop-, vigsel och begravningsgudstjänster och möten med alla slags människor. Vaktmästaren förbereder, sköter bl.a. ljus och ljud under själva gudstjänsten samt ställer i ordning efteråt.  

Du har även praktiska arbetsuppgifter där det ingår vård av kyrkliga föremål och omsorg om församlingens kyrkorum och andra lokaler. Du arbetar med service, posthantering, fastighets- och larmtillsyn. ? 

Vi söker vi dig som tycker om att skapa en välkomnande atmosfär där människor trivs. Vi vill att du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra yrkesgrupper och kollegor. Tjänsten innebär att du arbetar varannan helg och vissa kvällar. 

Är du intresserad av att bidra med din kompetens och erfarenhet i vår församling?? 

Kvalifikationskrav?? 

Vi söker dig som har förankring i Svenska kyrkan och vill vara delaktig i ett stort arbetslag. ? 
Du har lägst gymnasieutbildning, är händig, tekniskt kunnig och har god datorvana. ? 
Vi ser gärna att du har erfarenhet av kyrkans liv eller har haft en liknande tjänst tidigare. B-körkort är ett krav för tjänsten. ?Stor vikt läggs vid social kompetens, driv, öppenhet och ett intresse för människor.? 

Om oss

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 33 medarbetare, varav fyra arbetsledare, och en mångfald verksamheter. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vi vill att du också är med och bidrar till vår vision;??? 

”Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra”. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg?? 

 

Tjänsten är en tillsvidareanställningar på 100%.  

Varmt välkommen med din ansökan,  senast den 5 september. Vi tillämpar löpande urval. 

Vid frågor om tjänsten, hör gärna av dig till någon av kontaktpersonerna som står angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan i Helsingborg söker 200% komminister

Komminister
Läs mer Jun 13
Vår medarbetare Inga-Lill går i pension efter 42 (!) år i vår församling och vi söker nu en komminister efter henne. Vi är glada över att också kunna utlysa en nyinrättad komministertjänst 

Vi söker två komministrar, till Maria församling, en främst knuten till medeltida Maria kyrka i centrala Helsingborg och en främst knuten till Sankta Anna kyrka, byggd 2000 med öppen modern arkitektur, ett hus med rum för många olika åldrar och verksamheter, i norra delen av Helsingborg. 

I Maria församling finns kompetenta och kreativa medarbetare, körsångare, förtroendevalda och ideella. Vi har ett rikt musik- och församlingsliv, ett stort internationellt engagemang, vackra kyrkobyggnader dit människor söker sig alla veckans dagar och så detta uppdrag, att vara kyrka tillsammans med dem som bor och vistas här. 

Vi vill fortsätta att utveckla församlings- och gudstjänstliv, öka möjligheterna till ideellt engagemang,  samverka på fler sätt med andra organisationer och aktörer kring existentiella frågor, fördjupa samtalen kring tro och liv i olika former och sammanhang. 

Är du intresserad av att bidra med din kompetens och erfarenhet i vår församling?  

I tjänsterna ingår sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster, kyrkliga handlingar mm tillsammans med kompetenta och kreativa kollegor.  

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 33 medarbetare, varav fyra arbetsledare, och en mångfald verksamheter. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision;   

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg  

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100%.  

Varmt välkommen med din ansökan,  senast den 21 augusti. 

Vid frågor om tjänsten, hör gärna av dig till någon av kontaktpersonerna som står angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker kyrkomusiker till Gustav Adolfs församling

Musiker, klassisk musik
Läs mer Maj 4
Vi söker dig som är en skicklig musiker med genrebredd och erfarenhet av sång och körsång för alla åldrar. Hos oss blir du en i ett arbetslag på 30 personer där du arbetar nära de övriga kyrkomusikerna och medarbetarna.

I tjänsten ingår gudstjänster, kyrkliga handlingar och andakter, att leda körsång för både barn och ungdomar i de verksamheter där vi möter barn och ungdomar, vara en musikalisk resurs i barn- och skolarbetet, samt konfirmand- och ungdomsarbetet. Gustav Adolfs församling har ett rikt gudstjänstliv och firar sinnesromässor. Vi har ett väl inarbetat skolarbete där vi jobbar i projekt inför advent, jul, påsk och allahelgona. Pastoratet har en egen musikskola, så undervisning i piano eller orgel ingår i tjänsten.

Profil

Vi söker dig med kyrkomusikerutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Du är trygg i att leda församlingssång och som person är du öppen, stabil, kreativ och ser samarbete som en självklarhet. Vi söker dig som tar egna initiativ, ser möjligheterna med nya möten och sammanhang. Vi värdesätter pedagogisk förmåga där du skapar goda relationer med barn, föräldrar och skola.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och värderingar. Vid eventuell intervju kommer du också bli ombedd att provspela. Vi är nyfikna på vad du kan ge. Välkommen med din ansökan!

Om oss

Gustav Adolfs är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. I församlingen vill vi tillsammans utveckla och växa i vårt uppdrag, att leva i tillit till Jesus Kristus och att förmedla hopp och medmänsklighet. Vi vill vara en öppen, innerlig och växande församling, där musikverksamheten är en viktig och betydande del av arbetet. Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Visionen Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra vill vi att du bidrar till.

I Svenska kyrkan Helsingborg är beslutsvägarna korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet är stor. Vi har kollektivavtal, friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en välfungerande arbetsplats där vi är måna om arbetsmiljö, arbetsglädje och gemenskap. Vi vill lyfta kreativitet, vi tar tillvara kompetens och har kontinuerlig fortbildning.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee senast den 29 maj. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde 28/8 eller enligt överenskommelse.

 

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Svenska kyrkan i Helsingborg söker församlingspedagog till Maria församling

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Apr 17
Maria församling i Helsingborg har ett stort och engagerat arbete för barn, familj och unga. Nu söker vi dig, som tillsammans med kompetenta och kreativa kollegor vill arbeta för en trygg och levande miljö för barn och familjer. Vi vill skapa rum för samtal om tro och liv, stärka livsmodet och ge plats för hopp och längtan.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller motsvarande. Vi ser att du har god pedagogisk förmåga och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är trygg, flexibel och kreativ, samt har lätt för att samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du kommer att ingå i den pedagogiska gruppen, som består av tio personer med olika yrkesroller. Vi jobbar vanligtvis tillsammans i mindre eller större team beroende på uppgift, vi tror på lagarbete och samverkan. Att kontinuerligt utvärdera och utveckla verksamheten är självklart för oss och vi ser dig som en viktig del i det arbetet, tillsammans med dina kollegor.

Rollens två huvudinriktningar är barn- och familjearbete och kontakt och samverkan med skolan.

Barn och familj

Vi har många uppskattade och välbesökta verksamheter i församlingen. Du kommer att arbeta med öppen förskola för barn och föräldrar, miniorer för barn i årskurs 1-3 samt Funkis, en öppen grupp för barn med funktionsvariation och deras föräldrar en gång i månaden.

I tjänsten ingår också Sköna söndag, en mötesplats med mat, kreativitet och gudstjänst för stora och små.

Tjänsten innebär arbete varannan söndag.                                                                 

Skolarbete

Vi har under många år samarbetat med skolorna i vår församling.

Vi erbjuder bland annat en öppen fritidsgrupp för barn i årskurs 3-5 och After school.

Vi erbjuder också jul- och påskvandringar för barnen på förskolor och skolor, samt andra former av kyrkopedagogik.                                           

Vi ser dig som en viktig del i utvecklingen av samarbetet med skolor och förskolor.

I tjänsten ingår också att arbeta med konfirmander vid behov.

Om oss

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 38 medarbetare, varav fyra arbetsledare/samordnare, och en mångfald av verksamheter. Mötesplatser för barn, familjer och unga är viktiga och konfirmandarbetet stort. Musicerande och körsång är bärande i gudstjänstlivet och församlingen står för en viktig del av Helsingborgs musikliv.

Svenska Kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee senast den 8 maj. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Reparatör/maskinförare till Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat

Maskinreparatör, stationära
Läs mer Apr 13
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för driften av åtta kyrkogårdar på sammanlagt 40 hektars yta inom Helsingborgs tre stadsförsamlingar. Totalt är vi cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen, och nu söker vi en reparatör/maskinförare för tillsvidareanställning.

Om rollen

Vi söker efter en kunnig och utbildad mekaniker inom hydraulik, svets och övriga verkstadsarbeten såsom service av småmaskiner som gräsklippare och andra på en kyrkogård förekommande maskiner. Detta gäller även för fordon som bilar, lastare, traktorer och små elfordon. Tjänsten innehåller även drift- och underhållsarbeten av vattenanläggningar på kyrkogårdarna. I denna varierande roll kommer du jobba med både reparation i vår verkstad och med andra arbetsuppgifter ute på våra kyrkogårdar.

Har du intresse för, eller tidigare erfarenhet av, arbete som maskinförare är detta meriterande då tjänsten även innebär att du, vid behov, bistår våra grävare och anläggare.

Din vardag kommer bestå av allt från enklare service och underhåll till mer avancerade reparationer och felsökningar på olika typer av maskiner. Samt av gravgrävningar och diverse markarbeten.

Din profil

 Det här behöver du för att lyckas och trivas i rollen:

- En fordonsteknisk utbildning och/eller praktisk erfarenhet av arbete med tunga fordon som arbetsgivaren anser likvärdig.

- Datorvana.

- Körkort, BE

- Det är också viktigt att du kan kommunicera väl på svenska och att du behärskar engelska.

Som person är du ansvarstagande med ett eget driv och öga för vad som behöver göras. Du kommer att arbeta tillsammans med ytterligare en mekaniker som även fungerar som verkstadsförman. Vi vill att du ska utvecklas och växa hos oss och därför erbjuder vi dig både interna och externa utbildningar för att du alltid ska vara uppdaterad inom den senaste tekniken. Du blir en viktig del i vårt team och vi kan erbjuda dig ett varierande arbete där uppgifterna planeras utifrån dagens händelser.

Tjänsten innebär att du kommer att arbeta mot alla kyrkogårdar i Helsingborgs pastorat och du kommer att utgå från Pålsjö där verkstaden finns.

Kyrkogårdsförvaltningen anser att mångfald och jämställdhet bland medarbetarna bidrar till en god arbetsmiljö och gemenskap på arbetsplatsen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Om oss

Svenska kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. 

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision, Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår webbplats för mer information om oss och våra olika verksamheter: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 7 maj 2023.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker komminister till Gustav Adolfs församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Mar 23
Är du en präst som brinner för att bidra till en lärande miljö och tycker om undervisning med särskild inriktning för vuxna? Då kan du vara den vi söker.

Om tjänsten

Komministertjänsten innebär särskilt ansvar för vuxenundervisning i Gustav Adolf församling och ett särskilt ansvar för gudstjänstlivet i Adolfsbergskyrkan. En annan framträdande arbetsuppgift är att utveckla och strukturera arbetet med ideella tillsammans med församlingens diakoner. I tjänsten ingår övergripande ansvar för församlingens äldreboenden där våra diakoner har ett väl utvecklat besöksarbete. Därtill utför du sedvanliga prästuppgifter.

Kvalifikationskrav  

Vi söker dig som är en öppen och ansvarstagande präst i Svenska kyrkan. Du har relevanta predikningar, har en inlyssnande attityd där både nya och erfarna gudstjänstfirare välkomnas. Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete med vuxna. Stor vikt läggs vid social kompetens, öppenhet och ett intresse för människor. 

Om oss  

Gustav Adolfs församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har ett 30-tal medarbetare. Vi har ett rikt gudstjänstliv, ett väl utvecklat ideellt medarbetarskap särskilt i sinnesromässan, ett omfattande diakonalt arbete och ett pågående utvecklingsprojekt inom undervisning för barn och ungdomar. Vi är i en spännande process av utvecklingsarbete där vi prövar nya arbetssätt utifrån en förändrad omvärld.  

Svenska Kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap.  

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till. 

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. 

Varmt välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 25 april.

Vid frågor om tjänsten, hör av dig till någon av kontaktpersonerna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker komminister till Maria församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Mar 22
Är du intresserad av teologisk fördjupning, existentiella frågor och reflektion i olika former. Då kan du vara den vi söker. 

Om tjänsten

En av våra kollegor går i pension och därför söker vi en komminister med fokus på teologisk fördjupning och reflektion genom till exempel samtalskvällar, fördjupningsgrupper, organisera föredrag, predikan med mera.

Nätverkande och samverkan med andra samhällsaktörer ingår i tjänsten liksom vanliga prästuppifter som gudstjänster, kyrkliga handlingar och att leda en konfirmandgrupp då och då tillsammans med kompetenta och kreativa kollegor.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har ett stort intresse för teologisk reflektion och existentiella frågor, har längre erfarenhet och gärna fördjupade kunskaper kring detta. Du ska vara kreativ och trygg i att skapa och upprätthålla sammanhang för samtal och lärande för människor i olika åldrar och verka för respektfulla och öppna gemenskaper.

Du tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra och har ett stort intresse för människor och mötesplatser för samtal om tro och liv.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 38 medarbetare, varav fyra arbetsledare/samordnare, och en mångfald av verksamheter.

Svenska Kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap.

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Varmt välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 12 april.

Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna någon av personerna som står angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker komminister, nyinrättad tjänst

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Mar 23
Är du intresserad av själavård, ideellt engagemang och utveckling? Då kan du vara den vi söker. 

Om tjänsten 

Vi inrättar en helt ny komministertjänst i Maria församling med ansvar för enskilda samtal och för utveckling och samordning av arbetet med ideella i olika åldrar. Intresset för både enskilda samtal och att få engagera sig ideellt är allt större och vi vill möta de behoven.

Sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster, kyrkliga handlingar mm tillsammans med kreativa och kompetenta kollegor ingår också.

Kvalifikationskrav  

Vi söker dig som är öppen och kompetent att ansvara för att bygga upp och organisera arbetet med allt fler ideella medarbetare. (En diakon och en församlingsvärd kommer också att vara med i arbetet för att ta emot dem som vill engagera sig ideellt.)

Vi önskar att du har dokumenterad utbildning och erfarenhet av enskilda samtal och själavård.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss  

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 38 medarbetare, varav fyra arbetsledare/samordnare, och en mångfald av verksamheter. 

Svenska Kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap.  

Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.  

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg 

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. 

Varmt välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 12 april.

 

Vid frågor om tjänsten, hör gärna av dig till någon av kontaktpersonerna som står angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan i Helsingborg söker församlingspedagog till Maria församling

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Mar 3
Maria församling i Helsingborg har ett stort och engagerat arbete för barn, familj och unga. Nu söker vi dig, som tillsammans med kompetenta och kreativa kollegor vill arbeta för en trygg och levande miljö för barn och familjer. Vi vill skapa rum för samtal om tro och liv, stärka livsmodet och ge plats för hopp och längtan.

Du kommer att ingå i den pedagogiska gruppen, som består av tio personer med olika yrkesroller. Vi jobbar vanligtvis tillsammans i mindre eller större team beroende på uppgift, vi tror på lagarbete och samverkan. Att kontinuerligt utvärdera och utveckla verksamheten är självklart för oss och vi ser dig som en viktig del i det arbetet, tillsammans med dina kollegor.

Rollens två huvudinriktningar är barn- och familjearbete och kontakt och samverkan med skolan.

Barn och familj

Vi har många uppskattade och välbesökta verksamheter i församlingen. Du kommer att arbeta med öppen förskola för barn och föräldrar, miniorer för barn i årskurs 1-3 samt Funkis, en öppen grupp för barn med funktionsvariation och deras föräldrar en gång i månaden.

I tjänsten ingår också Sköna söndag, en mötesplats med mat, kreativitet och gudstjänst för stora och små.

Tjänsten innebär arbete varannan söndag.                                                                 

Skolarbete

Vi har under många år samarbetat med skolorna i vår församling.

Vi erbjuder bland annat en öppen fritidsgrupp för barn i årskurs 3-5 och After school.

Vi erbjuder också jul- och påskvandringar för barnen på förskolor och skolor, samt andra former av kyrkopedagogik.                                           

Vi ser dig som en viktig del i utvecklingen av samarbetet med skolor och förskolor.

I tjänsten ingår också att arbeta med konfirmander vid behov.

Om oss

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 38 medarbetare, varav fyra arbetsledare/samordnare, och en mångfald av verksamheter. Mötesplatser för barn, familjer och unga är viktiga och konfirmandarbetet stort. Musicerande och körsång är bärande i gudstjänstlivet och församlingen står för en viktig del av Helsingborgs musikliv.

Svenska Kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee senast den 27 mars. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Varmt välkomen med din ansökan.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare sommarvikariat till Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Mar 6
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu kyrkogårdsarbetare för vikariat till sommaren 2023.

Vår vision är ”Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.”

Om tjänsten

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings – och kulturmiljöer? Som kyrkogårdsarbetare blir du en del av våra arbetslag som sköter våra begravningsplatser. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara skötsel av begravningsplatser till exempel häckklippning, ogräsrensning, gräsklippning och du kommer även att vara behjälplig vid anläggningsarbete. Arbetet sker utomhus oavsett väder. Arbetstid är mellan klockan 07:00 och 15:30 måndag till fredag.

Våra begravningsplatser är indelade i tre distrikt. Norr består av Pålsjö kyrkogård, Krematoriekyrkogården och Pålsjö Västra begravningsplats. I Centrum ingår Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården. Söder innefattar Råå kyrkogård och Raus kyrkogård.

Vikariaten är mellan juni och augusti, och varierar i längd mellan fyra till sex veckor, ange i din ansökan vilka veckor du vill arbeta och om du har önskemål om distrikt.

Kvalifikationskrav


• Vi söker dig som har fyllt 18 år och har intresse för växt- och trädvård.
• B-körkort är önskvärt, och krävs för att få köra fordon i arbetet.
• Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av grönytevård.
• Har du dessutom relevant utbildning (grönytevård/trädvård/anläggning) är det meriterande.
• Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra.
• Du är öppen och serviceinriktad i mötet med allmänheten.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår webbplats för mer information om kyrkogårdsförvaltningen

www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, ansök därför snarast möjligt dock senast innan sista ansökningsdag som är den 26 mars 2023.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringssystem Reachmee. Vi ber dig att ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken till annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker kyrkomusiker till Raus församling

Kantor
Läs mer Mar 2
Svenska kyrkan Helsingborg söker kyrkomusiker till Raus församling

Vi söker dig som är en skicklig kyrkomusiker med stor genrebredd och erfarenhet av körsång för alla åldrar. Hos oss blir du en i ett arbetslag på 19 personer där du arbetar nära de tre övriga kyrkomusikerna.

I tjänsten ingår gudstjänster, kyrkliga handlingar och andakter, att leda körer för både barn och vuxna, att vara en musikalisk resurs i konfirmand- och ungdomsarbetet och att vara en del i församlingens konsertverksamhet. Raus församling har ett rikt kör- och musikliv, och en bred konsertverksamhet med tex regelbundna lunchkonserter och en Kammarmusikserie.

Profil

Vi söker dig med kantors-/organistutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Du är trygg i att leda församlingssången och att själv framföra musik i konsertsammanhang. Som person är du öppen, stabil, kreativ och ser samarbete som en självklarhet. Vi söker dig som tar egna initiativ och ser möjligheterna med nya möten och sammanhang.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och värderingar. Vid eventuell intervju kommer du också bli ombedd att provspela.

Om oss

Raus församling omfattar södra Helsingborgs tätort och är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg.

I församlingen vill vi tillsammans utveckla och växa i vårt uppdrag, att leva i tillit till Jesus och att förmedla hopp och medmänsklighet. Vi vill vara en öppen, innerlig och växande församling, där musikverksamheten är en viktig och betydande del av arbetet. Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Visionen Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra vill vi att du bidrar till.

I Svenska kyrkan Helsingborg är beslutsvägarna korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en välfungerande arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Vi vill lyfta kreativitet, tar tillvara kompetens och bejakar fortbildning.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

 

Ansökan

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee senast den 23 mars. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde 1/9 eller enligt överenskommelse.

 

Varmt välkomen med din ansökan.

Ansök nu

Helsingborgs pastorat söker grävmaskinist / gräsklippare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Mar 1
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för driften av åtta begravningsplatser på sammanlagt 40 hektars yta inom Helsingborg, verksamheten är fördelad på tre distrikt – norr, centrum och söder. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu en grävmaskinist/gräsklippare för tillsvidareanställning.

Vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Som grävmaskinist/gräsklippare kommer du att tillhöra teknikenheten som utgår från natursköna omgivningar på Pålsjö kyrkogård. Teknikenheten är ett mindre team på nio personer som har en öppen och prestigelös dialog, respekt gentemot varandra och ett gott samarbete inom och utom gruppen. I teamet har du kollegor som arbetar som anläggare, transportörer, gräsklippare och maskinreparatörer. Tillsammans har enheten till uppgift att serva alla begravningsplatser inom förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgifterna är att klippa gräs, gräva- och återställa gravar samt att flytta uppgrävda massor från och till grävningen på ett säkert sätt. Du servar och underhåller maskinpark och utrustning, utför anläggningsarbeten vid återtagande av gravplatser och mindre anläggningsarbeten som till exempel justering av stentrappor, räcken, murar etcetera, samt utför säkring av gravstenar.

Övriga arbetsuppgifter som kan bli aktuella är att utföra interna transporter och andra inom teknikenheten förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har gymnasial - eller eftergymnasial maskinförarutbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. För dig är det självklart att ta ett stort ansvar, och att alltid vilja lösa problem på bästa sätt. Du är flexibel och positiv till att hjälpa till, även inom andra arbetsområden. Du har även ett intresse och en nyfikenhet för ny kunskap, samt anser att ordning och reda på arbetsplatsen är en självklarhet.

Yrkesbevis för hjullastare och grävmaskin samt B-körkort är ett krav.

BE- körkort är meriterande.

Kyrkogårdsförvaltningen anser att mångfald och jämställdhet bland medarbetarna bidrar till en god arbetsmiljö och gemenskap på arbetsplatsen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 22 mars 2023.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker församlingsvärd till Maria församling

Köksbiträde
Läs mer Mar 6
Tycker du om att arbeta med människor och är samtidigt en fena på matlagning och fikafixande? I så fall har vi jobbet för dig.

Som församlingsvärd i Maria församling är du ansiktet utåt och ofta den första som besökare möter när de kommer till oss. Därför vill vi att du är framåt, tillmötesgående och finns där för de som behöver din hjälp. Du kommer att ha hand om allt som rör köket och bland annat ansvara för inköp av varor, servering, tillagning. Du servar med fika och mat när det behövs i olika verksamheter, gärna bakat och lagat från grunden.

Din profil

Som person är du duktig på att planera, strukturera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du trivs med att samarbeta och skapa relationer med såväl kollegor som besökare och ideella. Du har erfarenhet av att arbeta med människor, service och har erfarenhet av att arbeta i kök. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i Svenska kyrkan.

Om oss

Maria församling är en av tre församlingar i Svenska kyrkan Helsingborg. Församlingen har 38 medarbetare, varav fyra arbetsledare/samordnare, och en mångfald av verksamheter. Du kommer att vara en del i vårt service-team som består av åtta medarbetare. Mötesplatser för barn, familjer och unga är viktiga och konfirmandarbetet stort. Musicerande och körsång är bärande i gudstjänstlivet och församlingen står för en viktig del av Helsingborgs musikliv.

Svenska Kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetets innehåll är stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans och vår vision Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra, vill vi att du också är med och bidrar till.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 20 mars.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

 Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Svenska kyrkan söker sjukhuspräst

Sjukhuspräst
Läs mer Jan 31
Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Kom och jobba med oss i vackra Helsingborg.


Vi söker dig som vill vara verksamhetsledande sjukhuspräst i Sjukhuskyrkan på Helsingborgs lasarett, med placering i Maria församling.

Sjukhuskyrkan är ett ekumeniskt team bestående av två präster, en diakon och en pastor på 60% som har i uppdrag att arbeta för den andliga vården och finnas för patienter, närstående och personal. Helsingborgs lasarett är ett av Skånes akutsjukhus, med 4000 anställda och 450 platser för inneliggande vård. Här finns en stor öppenhet och förtroende för Sjukhuskyrkans medarbetare.

Som sjukhuspräst jobbar du med samtal, själavård och krisstöd, avsked, undervisning, samtalsgrupper med mera. I tjänsten kommer du att vara verksamhetsledare för sjukhuskyrkans arbete och ansvarig för kontakter med sjukhusledningen och Sjukhuskyrkan på stifts- och nationell nivå. I tjänsten ingår särskilt ansvar för Sjukhuskyrkans kontakt med den palliativa vården och akutmottagningen.

Sjukhuskyrkans arbetslag har också beredskap kvällar och helger utifrån ett i förväg uppgjort schema. Som medarbetare i sjukhuskyrkan har du tillgång till regelbunden enskild handledning.

I ditt arbete som sjukhuspräst blir du en av Maria församlings närmare 40 medarbetare och din huvudsakliga hemvist blir på sjukhuset där Sjukhuskyrkans arbete och lokaler är förlagda. Förutom Sjukhuskyrkan finns också en präst med ansvar för själavård inom kriminalvården knuten till församlingen.

Det bor närmare 150 000 människor inom Helsingborgs pastorat och ungefär hälften är medlemmar i Svenska kyrkan. Staden Helsingborg ligger vid Öresund, fyra kilometer från Danmark. Här finns den lilla storstadens alla möjligheter med ett rikt utbud av kulturliv, natur, sport och närheten till kontinenten som bonus.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi ser gärna att du har gått Sjukhuskyrkans särskilda själavårdsutbildning, annars kommer du ges möjlighet att gå den inom ramen för din tjänst. Du skall ha erfarenhet av själavårdande samtal, och vara intresserad av att fördjupa dig och dina kunskaper i ämnet.

Vi vill att du är trygg i din identitet som präst, att du har god samarbetsförmåga, att du är utåtriktad och tycker om att skapa kontakter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 1 mars. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker en administrativ assistent

Administrativ assistent
Läs mer Jan 16
Pastoratet består av tre samverkande församlingar: Gustav Adolfs, Maria och Raus församling.

Vår vision är:

Vi vill vara där människor är – alltid i rörelse, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Nu gör vi en satsning på administration och söker dig som trivs i en rörlig roll där du har kontakt med många människor.

Om tjänsten

Som administrativ assistent kommer du att ha en unik tjänst där du rör dig mellan de tre församlingsexpeditionerna och gör insatser där det som mest behövs. Du får möjlighet till spetskompetens inom organisationen för att kunna arbeta flexibelt, hantera arbetsanhopningar, komplicerade uppgifter och tydliga deadlines. Tjänsten innebär en organisatorisk närhet till pastorsexpeditionen och kansliets avdelningar.

Du får därmed en viktig funktion i det dagliga arbetet som en stöttande funktion till såväl kyrkoherden, församlingsherdar som kollegor och människor som tar kontakt med församlingsexpeditionerna. I rollen kommer du att hantera allt från fakturor till mötesbokningar samt se till att våra bokningssystem alltid är korrekt uppdaterade. I arbetsuppgifterna ingår också att anlita vikarier, bemanna församlingsexpeditionen samt hantera uthyrning av lokaler. Du blir en naturlig länk mellan kansli, pastorsexpedition och kollegor och kommer vara en del av pastoratets ansikte utåt.

Kvalifikationskrav

Som person har du en god social kompetens, du är positiv och trivs i en stödjande roll samt är noggrann och strukturerad och kan arbeta ansvarsfullt i ett tillitsbaserat medarbetarskap.

Du kommer att möta människor i olika skeden i livet både genom direkt kontakt och via telefon. Det innebär att du behöver vara balanserad, positiv och observant i ditt bemötande.

Vi tror att du har arbetat några år med administrativa uppgifter och har en relevant utbildning, gymnasiekompetens är ett minimum.

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt goda kunskaper i Officepaketet är ett krav. Vi befinner oss i en digitaliseringsprocess så du ska ha god datorvana och erfarenhet av att ha arbetat i flera olika system.

Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter och arbetsredskap inom Svenska kyrkan är detta mycket meriterande. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar. Vi utbildar dig inför uppgifter som behöver speciella behörigheter.

Om oss

Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika församlingar: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 15 februari 2023.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee.

Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken.

Ansök nu

Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborg söker traktor- och maskinförare

Grävlastarförare, anläggning
Läs mer Jan 16
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för driften av åtta kyrkogårdar på sammanlagt 40 hektars yta inom Helsingborgs tre stadsförsamlingar. Totalt är vi cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen, och nu söker vi en traktorförare för tillsvidareanställning.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Om rollen

Som traktor- och maskinförare kommer du att tillhöra teknikenheten som utgår från natursköna omgivningar på Pålsjö kyrkogård. Teknikenheten är ett mindre team på nio personer som har en öppen och prestigelös dialog, respekt gentemot varandra och ett gott samarbete inom och utom gruppen.

Servicelaget leds av driftchefen och består, utöver tjänsten som traktor- och maskinförare, även av tjänster inom verkstad, förråd, anläggning och städ. I teamet har du kollegor som arbetar som grävare, anläggare, transportörer, gräsklippare och maskinreparatörer. Tillsammans har enheten till uppgift att serva alla begravningsplatser inom förvaltningen.

Huvuduppgiften i tjänsten är att på ett säkert sätt transportera uppgrävda massor till och från grävningen. Utöver detta ingår:


• Att serva och underhålla maskinpark och utrustning,
• Att utföra anläggningsarbeten vid återtagande av gravplatser
• Materialtransporter
• Att utföra mindre anläggningsarbeten som till exempel justering av stentrappor, räcken, murar etcetera
• Att utföra säkring av gravstenar
• Vinterväghållning när det behövs.

Arbetet utförs till största del med hjälp av traktorer.

Övriga arbetsuppgifter som kan bli aktuella är gräsklippning, interna transporter och andra inom teknikenheten förekommande arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som har gymnasial - eller eftergymnasial maskinförarutbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Att ta stort ansvar är en självklarhet för dig liksom viljan att lösa problem på bästa sätt. Som person är du serviceinriktad, inkännande, empatisk och har en stor förståelse för god etik. Du är flexibel och positiv till att hjälpa till, även inom andra arbetsområden. Du bör ha ett genuint intresse och nyfikenhet för ny kunskap och utveckling. Ordning och reda på arbetsplatsen är en självklarhet för dig.

Förarbevis för hjullastare och grävmaskin är meriterande.

B-körkort är ett krav.

C-körkort är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 14 februari 2023.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare säsong 2023 till Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Dec 19
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu kyrkogårdsarbetare för säsongsanställning på heltid till säsongen 2023 som varar mellan mars och december.

Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborg är en del av Svenska kyrkan Helsingborg. Genom församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Svenska kyrkan Helsingborg vara där människor är, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans ger vi hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra

Om tjänsten

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Våra begravningsplatser är indelade i tre distrikt. Distrikt Norr består av Pålsjö kyrkogård, Krematoriekyrkogården samt Pålsjö Västra begravningsplats. Distrikt Centrum består av Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården. Distrikt Söder innefattar Råå kyrkogård och Raus kyrkogård. Som kyrkogårdsarbetare blir du en del av något av våra arbetslag som sköter om begravningsplatserna med alla förekommande arbetsuppgifter inom kyrkogårdsskötsel, till exempel gräsklippning, häckklippning, gravskötsel med mera. Ange i din ansökan om du har önskemål gällande placering. Arbetet sker utomhus oavsett väder. Arbetstid är mellan klockan 07:00 och 15:30 måndag till fredag. Du har också rätt till sommarsemester. Allhelgonahelgen är vår största besökshelg och vi förväntar oss att du är i tjänst då.

Vem är du?

Du trivs i en serviceroll där du blir ansiktet utåt för vår verksamhet då du dagligen möter besökare som kommer till våra fantastiska kyrkogårdar. Du som söker har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot trädgård alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som lägst innehar du B-körkort. Har du erfarenhet av trädgårdsmaskiner eller -redskap är detta meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår webbplats för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, ansök därför snarast möjligt dock senast innan sista ansökningsdag som är den 8 januari 2023. Intervjuer planeras till vecka 3 och 4 i januari 2023.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning. Tillträde i början av mars 2023.

Ansök nu

Arbetsledare service och administration

Gruppledare för kontorspersonal
Läs mer Nov 9
Verksamhetsbeskrivning

Maria församling är en stor församling med 38 medarbetare, varav 4 arbetsledare/samordnare och en mångfald av verksamheter med en stor bredd. Här finns dessutom bland annat sjukhuskyrka och själavård inom kriminalvården. Mötesplatser för barn och familjer är viktiga. Musicerande och körsång är bärande i gudstjänstlivet och församlingen bär upp en viktig del av stadens kulturliv. Runt S:ta Maria eller Mariakyrkan som den kallas till vardags har Helsingborgs centrum vuxit fram och här passerar dagligen många människor från världens alla hörn.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra

Om rollen

Du kommer att ansvara övergripande för extern och intern service i Maria församling samt leda och fördela arbetet i servicegruppen.

Mariakyrkan är viktig för många och du kommer ha ett särskilt ansvar för att kyrkan är en välkomnande plats för olika slags besökare. Du kommer att ta emot och hantera frågor externt och internt, bolla vidare och följa upp till exempel frågor kring guidningar, frågor från enskilda, kommunen eller andra samhällsaktörer.

Du kommer att vara sekreterare i ledningsgruppen med särskilt ansvar för uppföljning av årshjulsarbete och tillsammans med församlingsherde och ledningsgrupp samordna församlingsverksamheten, göra konsekvensanalyser och utvärderingar. Att leda, stödja och inspirera våra externa service-grupper som vardagskyrkvärdar och ungdoms-servicegruppen ingår också i rollen.

Din profil

Du som söker tjänsten har kännedom om och bred erfarenhet av Svenska kyrkans tro och liv och god pedagogisk och administrativ kompetens. Du har en dokumenterad god förmåga att möta människor av olika slag och att vara både flexibel, strategisk och noggrann. Vi söker en social och serviceinriktad person med blick för detaljer och engagemang för helheten.

Om oss

Svenska kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och det finns möjlighet att påverka arbetsinnehållet. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 18 november. Vi tillämpar löpande urval.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker en diakon 100 %

Diakon
Läs mer Nov 7
Svenska kyrkan Helsingborg söker en diakon 100 %

Helsingborgs pastorat består förutom Gustav Adolfs församling av Raus och Maria församlingar. De tre församlingarna samverkar.
Du blir en i ett arbetslag på ca 30 personer, där många ideella också är engagerade.
I församlingen finns fyra kyrkobyggnader: Den gode Herdens kyrka, Adolfsbergskyrkan, S:t Olofs kyrka och Gustav Adolfs kyrka.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra

Gustav Adolfs församling sträcker sig från stadens västra kust Oceanhamnen till ringvägen Österleden, öster om staden. Församlingen har ca 46 000 invånare varav ca 17 000 kyrkotillhöriga. Vi finns i en mångkulturell miljö, något som ger mångfald inte minst i den gudstjänstfirande församlingen. Diakoniarbetslaget består av fem heltidstjänster som samverkar med varandra. Tillsammans är vi 12 som arbetar inom diakonin i Helsingborg. Vi vill vara en församling som genom respekt och samarbete, i delaktighet och bön, förmedlar budskapet om hopp i Jesus Kristus.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är diakonvigd i Svenska kyrkan, är öppen och nyfiken, och som vill leva församlingsliv tillsammans med oss. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.
Du har ett stort hjärta för kyrkan, möter människor med omsorg och förmedlar hopp, oavsett livssituation. Du rör dig bekvämt i digitala miljöer, och ser kommunikation som en viktig förutsättning för gott samarbete.
Tjänsten fylls av de aktuella behov som finns i församlingen:
Samverkan med familjecentraler och äldreboende i GA församling, själavårdssamtal, fördjupande samtal enskilt och i grupp, arbete i, och kring andakt och gudstjänst. Kunna ingå i pastoratets struktur vid hantering av stiftelseansökningar.

Vi är miljöcertifierade och verkar för en hållbar verksamhet.
Även om bussnätet, liksom cykelvägarna, i Helsingborg är väl utbyggda, så är körkort en fördel.

Om oss
Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och det finns möjlighet att påverka arbetsinnehållet. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 16 november. Vi tillämpar löpande urval.

Domkapitlet fattar beslut 7 december. Vi planerar för intervjuer den 20 december.

Tillträde snarast. Tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansök nu

Reparatör till kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat

Servicetekniker, maskin
Läs mer Sep 23
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för driften av åtta kyrkogårdar på sammanlagt 40 hektars yta inom Helsingborgs tre stadsförsamlingar. Totalt är vi cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen, och nu söker vi en reparatör / maskinförare för tillsvidareanställning.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Om rollen

Vi söker efter en kunnig och utbildad mekaniker inom hydraulik, svets och övriga verkstadsarbeten såsom service av småmaskiner som gräsklippare och andra på en kyrkogård förekommande maskiner. Detta gäller även för fordon som bilar, lastare, traktorer och små elfordon. Tjänsten innehåller även drift- och underhållsarbeten av vattenanläggningar på kyrkogårdarna. I denna varierande roll kommer du jobba både med reparation i vår verkstad och med andra arbetsuppgifter ute på våra kyrkogårdar.

Har du intresse för- eller tidigare erfarenhet av arbete som maskinförare är detta meriterande då tjänsten innebär en flexibilitet att, vid behov, kunna bistå våra grävare och anläggare.

Din vardag kommer bestå av allt från enklare service och underhåll till mer avancerade reparationer och felsökningar på olika typer av maskiner. Samt grävningar och diverse markarbeten.

Din profil

 Det här behöver du för att lyckas och trivas i rollen:

- En fordonsteknisk utbildning och/eller praktisk erfarenhet av arbete med tunga fordon som arbetsgivaren anser likvärdig.

 - Datorvana.

- Körkort, BE

 - Det är också viktigt att du kan kommunicera väl på svenska och att du behärskar engelska.

Som person är du ansvarstagande med ett eget driv och öga för vad som behöver göras. Du kommer att arbeta tillsammans med ytterligare en mekaniker som även fungerar som verkstadsförman. Vi vill att du ska utvecklas och växa hos oss och därför erbjuder vi dig både interna och externa utbildningar för att alltid vara uppdaterad inom den senaste tekniken. Du blir en viktig del i vårt team och vi kan erbjuda dig ett varierande arbete där uppgifterna planeras utifrån dagens händelser.

Tjänsten innebär att du kommer att arbeta mot alla kyrkogårdar i Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning och du kommer att utgå från Pålsjö där verkstaden finns.

Kyrkogårdsförvaltningen anser att mångfald och jämställdhet bland medarbetarna bidrar till en god arbetsmiljö och gemenskap på arbetsplatsen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Om oss

Svenska kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 16 oktober 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Teknikenhet i Helsingborgs pastorat söker gravgrävare

Grävmaskinförare
Läs mer Sep 26
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs ansvarar för driften av åtta begravningsplatser på sammanlagt 40 hektars yta inom Helsingborg fördelat på tre distrikt – norr, centrum och söder. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu en gravgrävare för tillsvidareanställning.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Som gravgrävare kommer du att höra till teknikenheten som utgår från natursköna omgivningar på Pålsjö kyrkogård. Teknikenheten är ett mindre team på nio personer som har högt i tak, respekt gentemot varandra och ett gott samarbete inom och utom gruppen. I teamet har du kollegor som arbetar som anläggare, transportörer, gräsklippare och maskinreparatörer. Tillsammans har enheten till uppgift att serva alla begravningsplatser inom förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgifterna är att gräva- och återställa gravar, flytta uppgrävda massor från och till grävningen på ett säkert sätt. Serva och underhålla maskinpark och utrustning, anläggningsarbeten vid återtagande av gravplatser, mindre anläggningsarbeten som till exempel justering av stentrappor, räcken, murar etcetera samt att utföra säkring av gravstenar.

Övriga arbetsuppgifter som kan bli aktuella är gräsklippning, interna transporter och andra arbetsuppgifter som förekommer inom teknikenheten

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har gymnasial eller eftergymnasial maskinförarutbildning eller motsvarande erfarenhet genom arbetslivserfarenhet. Att ta stort ansvar är en självklarhet, liksom viljan att lösa problem på bästa sätt. Du är flexibel och positiv till att hjälpa till, även inom andra arbetsområden, nyfiken och intresserad av ny kunskap. Ordning och reda på arbetsplatsen är en självklarhet för dig.

Förarbevis för hjullastare och grävmaskin är meriterande.

B-körkort är ett krav

BE- körkort är meriterande.

Kyrkogårdsförvaltningen anser att mångfald och jämställdhet bland medarbetarna bidrar till en god arbetsmiljö och gemenskap på arbetsplatsen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Om oss

Svenska kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 16 oktober 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker teamledare till kyrkogårdsförvaltningen

Trädgårdsförman
Läs mer Sep 20
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Verksamheten är indelad i tre distrikt, totalt är vi cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen, och nu söker vi en teamledare för tillsvidareanställning i vårt centrumdistrikt.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Vi finns belägna i Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö både självständigt och tillsammans i lag.

Om tjänsten

Tjänsten innebär praktiskt arbete såsom skötsel av grönytor och gravplatser, kapelltjänstgöring kan förekomma. Tjänsten kan även innebära administrativa uppgifter delegerade av kyrkogårdsmästaren. Som teamledare har du en viktig roll i det dagliga arbetet ute på kyrkogården genom att vara länken mellan kollegorna och kyrkogårdsmästaren. I samarbete med kyrkogårdsmästaren strukturerar och leder du det dagliga arbetet samt jobbar långsiktigt med övergripande planering. När kyrkogårdsmästaren är frånvarande agerar teamledarna som tillförordnad kyrkogårdsmästare.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är serviceinriktad och vill vara med att utveckla vårt sätt att arbeta på kyrkogårdarna. Du har utbildning inom den gröna sektorn och arbetslivserfarenhet inom liknande arbete. Det är önskvärt att du har arbetsledarerfarenhet och/eller har genomgått en arbetsledarutbildning.
Du har förmågan och viljan att ta en aktiv del i den dagliga arbetsledningen samt god samarbetsförmåga.
Praktisk erfarenhet och vana vid maskiner är meriterande.
Du har lägst B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den11 oktober 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Kyrkogårdsmästare till kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborg

Driftchef, trädgård
Läs mer Aug 15
Genom tre församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser vilket är indelat i tre distrikt. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu Kyrkogårdsmästare för tillsvidareanställning.

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings– och kulturmiljöer? På distrikt centrum (Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården) arbetar både helårs- och säsongsanställda kyrkogårdsarbetare självständigt och tillsammans i lag. Vi finns belägna i centrala Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö.

Som en av våra kyrkogårdsmästare inom förvaltningen ansvarar du för den dagliga arbetsledningen och arbeta med strategisk utveckling av arbetet på kyrkogårdarna. Tjänsten innebär stort eget ansvar och frihet att självständigt lägga upp och planera arbetet så att vi upprätthåller kvalitetskraven. Tillsammans med driftchef, kyrkogårdsmästare och övriga kollegor blir du en viktig del i arbetet med att vårda, bevara och utveckla allt ifrån arbetsutförande till fysiska miljöer.

Du är ansvarig för all personal i distriktet, till din hjälp har du två teamledare. Vilket innebär att du även har delegerade arbetsmiljöuppgifter som du ansvarar för. Arbetet innehåller även administrativa arbetsuppgifter såsom resursplanering, fakturahantering och delaktighet i budgetarbetet.

Kvalifikationer


• Du är utbildad inom den gröna sektorn
• Du har minst 3 års erfarenhet av arbete i ledande befattning.
• Du har goda kunskaper och erfarenheter inom arbetsmiljöfrågor
• Datorvana
• Erfarenhet av ekonomisk uppföljning och budgetarbete är meriterande.

Du har fokus på utveckling, förändring och ser möjligheter. Du är självgående och en god ledare som tar tillvara på dina medarbetares kompetenser.

För att passa i den här rollen måste du tycka om att jobba tillsammans med andra människor. Som ledare är du engagerad och kan ta tillvara på den yrkeserfarenhet som finns hos medarbetarna och kan motivera dem att nå våra gemensamma mål. Personliga egenskaper som värdesätts är att du är engagerad, lyhörd och har ett positivt förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 4 september 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Projektanställning för stöd till Ukrainska familjer

Flyktingassistent
Läs mer Jun 8
Genom tre församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv.

Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.  

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Vi söker nu en projektledare till arbete med flyktingfamiljer som kommit från Ukraina till Helsingborg under den senaste tiden.

Rollen
Tjänsten innebär arbete där du tillsammans med din handledare, som är anställd i Svenska kyrkan, på olika sätt ska stötta de ukrainska familjerna i deras situation, både vuxna och barn.
Du ska vara en operativ länk mellan kyrkans diakonala arbete och olika aktörer i samhället.
En del är att hitta arbete för de vuxnas egen försörjning under asylprocessen och en del att skapa sätt att stärka hopp och mod genom olika aktiviteter.
Genomföra insatser för att hitta boende och att skapa möjligheter för att bearbeta flykten och att se möjligheter att stanna i Sverige, för en kortare eller längre tid.I arbetet ingår också att skapa möjligheter till att lära känna Helsingborg, människor som bor här och stödja språkutveckling i samarbete med studieförbunden i staden. Viktigt att i tjänsten undersöka status hur familjerna mår och vad de behöver. Du ska också  medverka i ett planerat pedagogiskt program till hösten som heter BIS, Barn i start, som är ett tolvveckorsprogram för barn och vuxna parallellt, för att bearbeta flykten och tro på framtiden.

Din Profil

Du är driftig, generös och har erfarenhet att möta människor i kris och utveckling. Du har en öppen och nyfiken attityd.
Du förstår och talar lite svenska och kan lätt kommunicera på engelska.
Viktigt att du också har goda språkkunskaper i arabiska, ukrainska och ryska.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är en projektanställning på deltid med start i snarast. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 19 juni 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

HR-generalist till Svenska kyrkan i Helsingborg

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Maj 12
Genom tre församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.  

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Om rollen

I din roll som HR-generalist ingår du i ett härligt team av HR-kollegor. Du agerar chefsstöd åt och stöttar våra chefer inom hela spannet av HR-frågor. Tyngdpunkten ligger på dagliga operativa frågor såsom administration, rekrytering, kompetensplanering, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, samverkan och löne- och avtalsfrågor.

Just nu befinner sig vårt pastorat i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med att utveckla arbetssätt, kultur, ledarskap och medarbetarskap i syfte att nå ännu lite längre i vårt uppdrag att ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

HR-avdelningen strävar efter att vara en professionell och strategisk partner som ger verksamheten ett träffsäkert stöd. Vi jobbar hela tiden med att utveckla våra arbetssätt och vi ser samarbetet inom pastoratet som en viktig nyckel för att lyckas.

Din profil

Du som söker tjänsten har en akademisk examen inom HR eller motsvarande alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi vill att du har flerårig aktuell erfarenhet av en liknande roll där du självständigt stöttat chefer inom hela HR-området.

Du är väldigt trygg i dig själv, har ett stort mod och en fantastisk kommunikativ förmåga som hjälper dig skapa fina relationer i organisationen. Du lär dig snabbt de systemstöd du behöver i ditt arbete och har goda kunskaper i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av fackligt samarbete, förhandlingar och ett genuint intresse för arbetsmiljöfrågor är meriterande.

I din arbetsvardag tycker du om att ha många parallella processer, och trivs att verka i en föränderlig kontext där du kombinerar administrativa arbetsuppgifter med operativa utmaningar. Du har förmågan att leda dig själv i arbetet samtidigt som du har ett stort stöd i vårt kompetenta HR-team. Du delar vår syn att det ska vara roligt och utvecklande att gå till jobbet och att vi har lyckats när våra chefer känner sig trygga i sin roll och våra medarbetare trivs och är stolta över att arbeta hos oss.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med start i mitten av augusti. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 5 juni 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Ansök nu

Vikarierande komminister

Komminister
Läs mer Apr 26
Gustav Adolfs församling ingår i Helsingborgs pastorat som förutom Gustav Adolfs församling består av Raus och Maria församlingar. Församlingarna samverkar.

I Gustav Adolfs församling finns Den gode Herdens kyrka, som blir ditt nav. Kyrkan ligger på Drottninghög, mitt i H22-området, som staden storsatsar på i år.  I församlingen finns ytterligare tre kyrkobyggnader: Adolfsbergskyrkan, S:t Olofs kyrka och Gustav Adolfs kyrka. I arbetslaget är vi omkring 35 och du blir en av åtta präster. Vi är miljöcertifierade och vill verka för en hållbar verksamhet.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Om tjänsten

Vi söker nu en vikarierande komminister på heltid från augusti till januari 2023 med möjlighet till förlängning. Du kommer att arbeta riktat mot ungdomar och ingå i konfirmand- och ungdomsteamet där vi arbetar med att praktiskt utveckla vårt arbete för konfirmander & unga. Vi vill med dopet i centrum se och bekräfta varje människa som unik och värdefull, välkomna människor till gemenskap och skapa en atmosfär där människor kan upptäcka Gud och växa i tro.

I tjänsten som komminister ingår även arbete med gudstjänster, såväl på söndagar, som kyrkliga handlingar. Tillsammans bygger vi församling och delar evangelium med människor i samverkan mellan församlingar.

Vi vill vara en församling som genom respekt och samarbete, i delaktighet och bön, förmedlar budskapet om hopp i Jesus Kristus.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är öppen och ansvarstagande, är prästvigd i Svenska kyrkan och känner dig bekväm även i sociala medier. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra yrkesgrupper, med stort hjärta för kyrkan och ungdomar.

Stor vikt läggs vid social kompetens, öppenhet och ett intresse för människor.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav för tjänsten.

Om oss

Svenska kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid och satsar på anställdas hållbarhet genom friskvårdsbidrag. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Församlingens och pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information

https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg/gustav-adolf-forsamling 

Ansökan

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Vi går igenom urvalet löpande så välkommen med din ansökan redan idag, dock senast den 15:e maj. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tillträde i augusti 2022. Vikariat året ut med möjlighet till förlängning. Individuell och differentierad lönesättning tillämpas.

Om inte just denna tjänst passar dig, kan du göra en generell intresseanmälan via https://web103.reachmee.com/ext/I021/1791/job?site=7?=SE&validator=c180a0b5a7fd646d7acd0426dcd3875f&job_id=p9

Ansök nu

Körledare / Organist i Maria församling

Organist
Läs mer Mar 31
Nu söker vi en skicklig körledare och organist till Maria församling i Helsingborg.
 
Välkommen till en församling med ett rikt musikliv och ett stort kreativt arbetslag där du närmast får samarbeta med 4 organister, 1 musikpedagog och 1 konsertproducent. Du kommer att leda Maria oratoriekör, Maria kyrkokör och antingen vokalensemblen Vox Mariae eller, tillsammans med en kollega, pastoratets prisade Gosskör. 
 
Om tjänsten
I tjänsten ingår körledning, gudstjänster och konserter i våra tre olika kyrkor. Tillsammans med församlingens övriga musiker kommer du att utveckla, planera och administrera musikverksamheten.  
Maria församling har ett rikt musik- och gudstjänstliv i centrala och norra delen av Helsingborg med åtta körer i olika åldrar och stil, lunchmusik en gång i veckan och ett stort konsertutbud.
Vi samverkar med bland annat Helsingborgs symfoniorkester och andra musikinstitutioner och personer, både långt ifrån och nära.
I pastoratet, där Maria är en av tre församlingar, har vi också en egen musikskola. 
 
Kvalifikationskrav
Du ska ha Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen nivå A eller äldre motsvarande examen. 
Vi vill att du har stor kompetens och erfarenhet av körledning och är en skicklig organist, både som gudstjänstmusiker och som solist.
I tjänsten är det viktigt att du både kan vara en teamspelare och arbeta självständigt.
 
Om oss
Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan. 
Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.
Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Maria är en av tre församlingar i pastoratet och finns i centrala och norra delen av Helsingborg. 
 
Besök gärna vår hemsida för mer information om oss: www.svenskakyrkan.se/helsingborg
 
Ansökan
 
Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee senast den 1 maj. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse

Ansök nu

Kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Mar 4
Genom tre församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Helsingborgs Kyrkogårdsförvaltning ansvarar för drift och skötsel av åtta begravningsplatser, samt för all verksamhet inom begravningskapell och krematorium i Helsingborgs Pastorat. Vi är ca 80 medarbetare som gemensamt arbetar för att ge allmänheten ett positivt och kunnigt bemötande.

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare arbeta med kommunikationen kring våra gröna begravningsplatser och värdefulla kulturmiljöer? På kyrkogårdsförvaltningens kontor är vi 10 medarbetare som arbetar både självständigt och tillsammans i lag. Vi finns belägna i norra Helsingborg i natursköna omgivningar intill Pålsjö skog och här arbetar vi en trivsam och öppen miljö.

Om tjänsten

Nu söker vi en kommunikatör till kyrkogårdsförvaltningen. Hos oss kommer du att stötta kyrkogårdsförvaltningens ledning och organisation i kommunikationsfrågor både strategiskt och operativt samt driva egna projekt. Du kommer att ta fram kommunikationsunderlag samt producera och publicera information i våra interna och externa kanaler. Du kommer också att ingå i ett nätverk med pastoratets övriga kommunikatörer för gemensam planering och samordning i kommunikationsfrågor.   

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har bred kompetens inom kommunikation och minst tre års erfarenhet från liknande tjänst. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Förutom det vill vi att du:


• har en högskoleutbildning inom kommunikation eller annan likvärdig utbildning.
• är en van användare av Microsoft Office program, Adobes programsvit och digitala publiceringsverktyg.
• har goda kunskaper i svenska som du kan omsätta både i tal och i skrift.
• är väl förtrogen med Svenska kyrkan och har kunskap om begravningsverksamheten eller annan myndighetsutövning.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Kyrkogårdsförvaltningens och pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 27 mars 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare sommarvikariat till Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 16
Genom våra församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Svenska kyrkan Helsingborg vara där människor är, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans ger vi hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu kyrkogårdsarbetare för vikariat till sommaren 2022.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Om tjänsten

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings – och kulturmiljöer. Våra begravningsplatser är indelade i tre distrikt: Norr består av Pålsjö kyrkogård och Krematoriekyrkogården samt Pålsjö Västra begravningsplats. Centrum är Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården. Söder är Råå kyrkogård och Raus kyrkogård.

Som kyrkogårdsarbetare blir du en del av våra arbetslag som sköter om begravningsplatserna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara skötsel av begravningsplatser till exempel häckklippning, ogräsrensning, gräsklippning och du kommer även att vara behjälplig vid anläggningsarbete. Arbetet sker utomhus oavsett väder. Arbetstid är mellan klockan 07:00 till 15:30 måndag till fredag.

Vikariaten är mellan juni-augusti, och varierar mellan 3-8 veckor, ange i din ansökan vilka veckor du vill arbeta och om du har önskemål om distrikt.



Kvalifikationskrav


• Vi söker dig som har fyllt 18 år och har intresse för växt- och trädvårdskunskaper.
• B-körkort är önskvärt för att få köra fordon i arbetet.
• Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av grönytevård.
• Har du dessutom relevant utbildning (grönytevård/trädvård/anläggning) är det meriterande.
• Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med kollegorna.
• Du är öppen och serviceinriktad i mötet med allmänheten.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen

https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, ansök därför snarast möjligt dock senast innan sista ansökningsdag som är den 18 mars 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringssystem Reachmee. Vi ber dig att ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken till annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker Komminister

Komminister
Läs mer Feb 10
Gustav Adolfs församling ingår i Helsingborgs pastorat som förutom Gustav Adolfs församling består av Raus och Maria församlingar. Församlingarna samverkar.

I Gustav Adolfs församling finns Gustav Adolfs kyrka, som blir ditt nav. Kyrkan ligger mitt på mångkulturella Söder och fyller 125 år i år.  I församlingen finns ytterligare tre kyrkobyggnader: Adolfsbergskyrkan, S:t Olofs kyrka och Den gode Herdens kyrka. I arbetslaget är vi omkring 40 och du blir en av åtta präster. Vi är miljöcertifierade och vill verka för en hållbar verksamhet.

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Om tjänsten

Vi söker nu en komminister på heltid som ska kunna ansvara för gudstjänstlivet i GA-kyrkan, med ideella medarbetare tillsammans med diakon och samverka i barn-& familjeteamet kring kyrkopedagogik. Tjänstens bas är gudstjänster, undervisning, kyrkliga handlingar och själavård. Möjligheterna är många i denna breda tjänst och arbetsförhållandena är spännande.

Vi vill vara en församling som genom respekt och samarbete, i delaktighet och bön, förmedlar budskapet om hopp i Jesus Kristus.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är öppen och ansvarstagande, prästvigd i Svenska kyrkan, och vill arbeta och nätverka mitt i staden. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra yrkesgrupper, med stort hjärta för kyrkan och människorna som söker sig till det öppna kyrkorummet.

Stor vikt läggs vid social kompetens, öppenhet och ett intresse för människor.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav för tjänsten.

Om oss

Svenska kyrkan Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjudet en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Församlingens och pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information

https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg/gustav-adolf-forsamling 

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 10 mars 2022. Domkapitlets sammanträde för behörighetsprövning och beslut kommer att ske den 6 april 2022. Vi planerar för intervjuer den 19 april 2022. 

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tillträde snarast. Tillsvidareanställning. Individuell och differentierad lönesättning tillämpas.

Om inte just denna tjänst passar dig, kan du göra en generell intresseanmälan via https://web103.reachmee.com/ext/I021/1791/job?site=7?=SE&validator=c180a0b5a7fd646d7acd0426dcd3875f&job_id=p9

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker en administrativ assistent

Administrativ assistent
Läs mer Jan 18
Raus församling ingår i Helsingborgs pastorat som förutom Raus består av Gustav Adolfs och Maria församlingar. Raus församling omfattar södra Helsingborgs tätort där det bor ca 22 500 människor, varav ca 11 500 är kyrkotillhöriga. I Raus församling vill vi tillsammans utveckla och växa i vårt uppdrag, att leva i tillit till Jesus, att förmedla hopp och medmänsklighet. Vi vill vara en öppen, innerlig och växande församling. 

Vi vill vara där människor är – alltid i rörelse, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Just nu söker vi dig som vill arbeta som administrativ assistent i en tillsvidareanställning på heltid.

Om tjänsten

Som administrativ assistent kommer du att vara en viktig pusselbit i det dagliga arbetet och agera som en stöttande funktion till såväl församlingsherden som kollegor och besökare. I rollen kommer du att hantera allt från fakturor till mötesbokningar samt se till att vårt bokningssystem alltid är korrekt uppdaterat. Du kommer att vara behjälplig med vikarieanskaffning, bemanna församlingsexpeditionen vid dess öppettider samt hantera uthyrning av lokaler tillhörande församlingen. Du blir en naturlig länk mellan kansli, pastorsexpedition och kollegor och vårt ansikte utåt.     

Kvalifikationskrav

Som person har du en god social kompetens, du är positiv och trivs i en stödjande roll samt är noggrann och strukturerad. Du har en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du tycker om att arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde samtidigt som du ser dig själv som en viktig del i församlingens team. Därtill är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt med en tydlig struktur där du vet hur man prioriterar rätt. Vi tror att du har arbetat några år med administrativa uppgifter och har en relevant utbildning, gymnasiekompetens är ett minimum. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt goda kunskaper i Officepaketet är ett krav. Vi befinner oss i en digitaliseringsprocess så du bör ha god datorvana och gärna erfarenhet av att ha arbetat i flera olika system. Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter inom Svenska Kyrkan är detta meriterande.

Du har ett stort hjärta för kyrkan, möter människor med omsorg och förmedlar tro och hopp, samt är medlem i Svenska kyrkan. B-körkort är en fördel.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Församlingens och pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika församlingar: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 6 februari 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare säsong 2022 till Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Dec 9
Genom våra församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Svenska kyrkan Helsingborg vara där människor är, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans ger vi hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Vi vill vara där människor är – alltid i rörelse, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu kyrkogårdsarbetare för säsongsanställning på heltid till säsongen 2022.

Om tjänsten

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings – och kulturmiljöer? Våra begravningsplatser är indelade i tre distrikt. Distrikt Norr är Pålsjö kyrkogård, Krematoriekyrkogården samt Pålsjö Västra begravningsplats. Distrikt Centrum är Nya kyrkogården, Donations kyrkogården och Gamla kyrkogården. Distrikt Söder är Råå kyrkogård och Raus kyrkogård. Som kyrkogårdsarbetare blir du en del av våra arbetslag som sköter om begravningsplatserna med alla förekommande arbetsuppgifter inom kyrkogårdsskötsel till exempel gräsklippning, häckklippning, gravskötsel med mera. Säsongen är mellan början av mars till början av december. Ange i din ansökan om du har önskemål gällande placering. Arbetet sker utomhus oavsett väder. Arbetstid är mellan klockan 07:00 till 15:30 måndag till fredag. Du har också rätt till sommarsemester. Allhelgonahelgen är vår största besökshelg och vi förväntar oss att du är i tjänst då.

Kvalifikationskrav


• Grundläggande gymnasial trädgårdsutbildning eller annan likvärdig utbildning
• Vana vid trädgårdsmaskiner/redskap
• Erfarenhet från kyrkogårds- eller grönytearbete är meriterande
• God samarbetsförmåga
• Vara serviceinriktad
• Lägst B-körkort

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, ansök därför snarast möjligt dock senast innan sista ansökningsdag som är den 2 januari 2022. Intervjuer planeras till vecka 3 och 4 i januari 2022.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning. Tillträde i början av mars 2022.

Ansök nu

Driftschef teknik till Helsingborgs kyrkogårdsförvaltning

Chef inom kyrkogårdsförvaltningen
Läs mer Dec 1
Helsingborgs Kyrkogårdsförvaltning ansvarar för drift och skötsel av åtta begravningsplatser, samt för all verksamhet inom begravningskapell och krematorium i Helsingborgs Pastorat. Vi är ca 80 medarbetare som gemensamt arbetar för att ge allmänheten ett positivt och kunnigt bemötande. På kyrkogårdsförvaltningens kontor är vi 9 medarbetare; förvaltningsassistenter, kyrkogårdsingenjör, landskapsarkitekt, kommunikatör, driftchef kyrkogård och förvaltningschef. Kontoret är beläget i norra Helsingborg intill natursköna omgivningar vid Pålsjö skog. Vi arbetar i en trivsam och öppen miljö.

Om tjänsten

Som Driftchef teknik kommer du leda, planera och utveckla teknikenheten vad gäller personal, budget och verksamhet med tillhörande byggnader och krematorium. Du kommer även ansvara för både underhålls- och investeringsprojekt som är kopplade till teknikenheten. Tjänsten är omväxlande och innehåller bland annat kontakt med gravrättsinnehavare och allmänheten samt samarbete med personal i olika funktioner inom kyrkogårdsförvaltningen.


• Personalansvar för 15 personer
• Ansvara för att gällande lagar, avtal och bestämmelser efterföljs.
• Säkra den kvalitet som angetts utifrån uppsatta mål och riktlinjer
• Ansvar för arbetsmiljö och brandsäkerhet samt gällande myndighetsansvar
• Projektera och planera projekt inom begravningsverksamheten
• Bistå med råd och kompetens inom det begravningsadministrativa området
• Utföra förekommande arbetsuppgifter på uppdrag av kyrkogårdschefen
• Biträda med planering, samordning och utveckling av begravningsverksamheten

Kvalifikationer

Du som söker har en eftergymnasial utbildning inom process, kemi, maskin, drift eller underhåll. Du är en erfaren chef och ledare och besitter en god analytisk förmåga, är kommunikativ och duktig på att bygga hållbara relationer. Som person är du prestigelös och lyhörd och är duktig på att planera och följa upp verksamheten och dess uppsatta mål. Din ekonomiska förståelse är stor och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Dessutom har du god kännedom om kvalitets- och miljöfrågor.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: www.svenskakyrkan.se/helsingborg/kyrkogardsforvaltningen

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 22 december 2021.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker två församlingspedagoger/fritidspedagoger

Församlingspedagog
Läs mer Dec 2
Svenska kyrkan i Helsingborgs pastorat satsar på arbetet bland barn- och unga och vi utlyser nu två heltidstjänster som församlingspedagog/fritidspedagog till två av våra idag fyra församlingar; Raus församling och Maria Församling.

Du kommer att ingå i den pedagogiska gruppen i respektive församling, ett arbetslag som består av kollegor med olika professioner.

Du kommer framför allt att arbeta med barn 0-12 år och deras familjer. I tjänsten ingår Öppen förskola, samverkan med skolor och förskolor, dopuppföljning, gudstjänster och vi har program och vandringar för skolorna under året på olika teman. Du kommer att ha en viktig uppgift i att möta barn, föräldrar och lärare, bygga tillitsfulla relationer och tillsammans med kollegorna stärka barn till livsmod, kreativitet, kunskap och självkänsla.

Vi fortsätter att utveckla arbetet för barn med grupper på nya sätt, i olika former. Vi ser samverkan med andra aktörer i samhället som självklara för barn och ungas bästa.
Vi arbetar alltid två och två. I tjänsten kan också ingå arbete med konfirmand och ungdom. 

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog inom Svenska Kyrkan alternativt utbildad fritidspedagog/fritidsledare eller har annan utbildning/erfarenhet som vi anser likvärdig. Har du några års erfarenhet inom yrket är detta meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ditt arbete ska genomsyras av öppenhet, engagemang, värme och kreativitet. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga samt vilja och kompetens att medverka i det fortsatta utvecklingsarbetet kring barn och unga i vårt pastorat.

Du möter människor med omsorg, förmedlar tro och hopp, samt är medlem i Svenska kyrkan. Det är en fördel om du har god datorvana, då vi befinner oss i en digitaliseringsprocess.
Även om bussnätet, liksom cykelvägarna, i Helsingborg är väl utbyggda, så är B-körkort en fördel.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Församlingens och pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss: www.svenskakyrkan.se/helsingborg/maria-forsamling 

www.svenskakyrkan.se/helsingborg/raus-forsamling

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 22 december 2021.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetstiden är 40 timmar/vecka förlagd till dagtid så väl som till kvällstid och helg.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker Teamledare

Kyrkogårdsförman
Läs mer Okt 13
Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser vilket är indelat i tre distrikt. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu teamledare för tillsvidareanställning.

Vi vill vara där människor är - alltid i rörelse, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings– och kulturmiljöer? Vi finns belägna i Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö både självständigt och tillsammans i lag.

Om tjänsten

Du blir en av flera teamledare direkt underställda kyrkogårdsmästaren på respektive distrikt och kommer tillsammans jobba med förändringsarbetet med att skapa team på kyrkogårdarna samt driva verksamheten framåt.

Tjänsten innebär praktiskt arbete såsom skötsel av grönytor och gravplatser samt kapelltjänst kan förekomma. Som teamledare har du en viktig roll i det dagliga arbetet ute på kyrkogården genom att vara länken mellan kollegorna och kyrkogårdsmästaren. I samarbete med kyrkogårdsmästaren strukturerar och leder du det dagliga arbetet samt jobbar långsiktigt med övergripande planering. När kyrkogårdsmästaren är frånvarande går en av teamledarna in som tillförordnad kyrkogårdsmästare och då kan administrativa uppgifter förekomma.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är serviceinriktad och vill vara med att utveckla vårt sätt att arbeta på kyrkogårdarna. Du har utbildning inom den gröna sektorn och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är önskvärt att du har arbetsledarerfarenhet och/eller har genomgått en arbetsledarutbildning.
Du har förmågan och viljan att ta en aktiv del i den dagliga arbetsledningen samt god samarbetsförmåga.
Praktisk erfarenhet och vana vid maskiner är meriterande.
Du har lägst B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Välkommen med din ansökan. Vi tillämpar löpande urval och behöver därför din ansökan snarast möjligt, dock senast den 7 november 2021.

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Sep 20
Genom fyra församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Vi vill vara där människor är - alltid i rörelse, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra

Nu utökar vi vår verksamhet med ytterligare en kommunikatör. Hos oss kommer du att ingå i en kommunikationsenhet som fungerar både som stöd- och styrfunktion, och som en egen verksamhet. Det betyder att vi förutom att vara ett strategiskt och operativt stöd till medarbetare och ledning också driver egna projekt.
Enheten består idag av en kommunikatör och en samordnande kommunikatör som ingår i ledningsgruppen. Men enheten arbetar också tätt tillsammans med olika grupper, nätverk och medarbetare med kommunikationsuppdrag i pastoratet. På kyrkogårdsförvaltningen finns en kommunikatör som också ingår i det nära nätverket för kommunikationsenhetens planering och arbete.


Om tjänsten
Här får du gott om utrymme till att tillsammans med verksamheten arbeta kreativt, producera kampanjer och ingå i utvecklingsprojekt. Kanske har du redan sett Lucia 2020? Eller hört talas om stickprojektet som vi och fler församlingar och pastorat i Sverige genomförde tillsammans?
Det är viktigt att du både kan arbeta självständig och i nära samarbete med andra. Arbetstempot är högt och varierande, och du ska gilla att växla mellan att i ena stunden uppdatera intranätet med nya bilder till att i nästa stund rigga kameran för filminspelning med en taggad gospelkör.

Kvalifikationskrav
För att komplettera kommunikationsenheten vill vi att du har en bred kompetens inom all slags produktion och kommunikation, men att du är lite extra vass på digital produktion och rörlig bild. Kanske har du hållt på med animering förut? Eller producerat mycket livesändningar? Viktigt för oss är naturligtvis också att vi känner att vi funkar ihop. Att du klockar i vårt tänk, vårt arbetssätt och vår självklara inställning till att dela med sig och lära av varandra. Förutom det vill vi att du:
• har en högskoleexamen inom kommunikation, eller annan likvärdig utbildning.
• känner dig helt hemma i Microsoft Offices program och Adobes programsvit.
• har goda kunskaper i svenska, som du kan omsätta både i tal och skrift.
• gillar och delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar om varje människas okränkbara värde, hållbar utveckling, fred, rättvisa, ekumenik och interreligiös dialog.


Sista ansökningsdag är 10 oktober.


Tillträde 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kyrkogårdsmästare

Kyrkogårdsförman
Läs mer Jul 27
Genom fyra församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Vi vill vara där människor är - alltid i rörelse, en trygg plats för längtan som alla vill tillhöra. 

Kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborgs pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser vilket är indelat i tre distrikt. Vi är cirka 80 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen och söker nu Kyrkogårdsmästare för tillsvidareanställning.

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings– och kulturmiljöer? På distrikt centrum (Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården) är vi 16 medarbetare som arbetar både självständigt och tillsammans i lag. Vi finns belägna i centrala Helsingborg och här arbetar vi i en trivsam och öppen miljö.

Som en av tre kyrkogårdsmästare inom förvaltningen ansvarar du för den dagliga arbetsledningen och arbeta med strategisk utveckling av arbetet på kyrkogårdarna. Tjänsten innebär stort eget ansvar och frihet att självständigt lägga upp och planera arbetet så att vi upprätthåller kvalitetskraven. Tillsammans med driftchefen och övriga kyrkogårdsmästare blir du en viktig del i att hantera och driva projekt.

Du är ansvarig för all personal i distriktet, till din hjälp har du två teamledare. Vilket innebär att du även har delegerade arbetsmiljöuppgifter som du ansvarar för. Arbetet innehåller även administrativa arbetsuppgifter såsom resursplanering, fakturahantering och delaktighet i budgetarbetet.

Kvalifikationer


• Du är högskoleutbildad inom den gröna sektorn, exempelvis är du landskapsingenjör eller har annan likvärdig utbildning.
• Du har minst 5 års erfarenhet av arbete i ledande befattning.
• Du har goda kunskaper och erfarenheter inom arbetsmiljöfrågor
• God erfarenhet av att arbeta i Office-paketet
• Erfarenhet av ekonomisk uppföljning och budgetarbete är meriterande.

Du har fokus på utveckling, förändring och ser möjligheter. Du är självgående och en god ledare som tar tillvara på dina medarbetares kompetenser.

För att främja verksamhetens utveckling är det viktigt du på ett prestigelöst sätt, kan lyfta både dina och andras ideér. Personliga egenskaper som värdesätts är att du är engagerad, lyhörd och har ett positivt förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan

Rekryteringen sker löpande, dock senast den 22 Augusti 2021 vill vi ha din ansökan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse

Ansök nu

Svenska kyrkan Helsingborg söker församlingspedagog/fritidsledare

Församlingspedagog
Läs mer Jun 2
Genom fyra församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

Pastoratet består förutom av Gustav Adolfs församling av Filborna-, Raus- och Maria församlingar. De fyra församlingarna samverkar – Filborna- och Gustav Adolfs församlingar särskilt nära med en sammanläggning från 1/1 2022. I den nya församlingen finns fyra kyrkobyggnader: Den gode Herdens kyrka, Adolfsbergskyrkan, Sankt Olofs kyrka och Gustav Adolfs kyrka. Gustav Adolfs församling omfattar den södra delen av centrala staden och sträcker sig rakt österut. Den nya församlingen, där Filborna- och Gustav Adolfs församlingar är sammanlagda, kommer omfatta drygt 50 000 invånare.

Vi vill vara där människor är – alltid i rörelse, en trygg plats för längtan som alla vill tillhöra.

Om tjänsten

Helsingborgs pastorat söker en församlingspedagog eller en fritidsledare på heltid. Du blir en i ett arbetslag på cirka 35 personer, där många ideella också är engagerade. Ungdomsarbetet var det första område där Filborna- och Gustav Adolfs församlingar samverkade, så arbetslagen är väl integrerade. Vi är miljöcertifierade och vill verka för en hållbar verksamhet.

Vi söker en församlingspedagog eller en fritidsledare som kan medverka i vårt arbete med åldrarna 7-20 år: konfirmandarbete, ungdomsverksamheten i Sankt Olofs kyrka och Den gode Herdens kyrka, skolverksamheten i Adolfsbergskyrkan med mera. Vi söker dig som brinner för ungdomar, vill arbeta framtidsinriktat och vara delaktig i ett stort arbetslag.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är öppen och nyfiken, med erfarenhet av Svenska kyrkan och är utbildad inom pedagogik exempelvis som församlingspedagog, fritidsledare, eller liknande. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra yrkesgrupper, med stort hjärta för barn och Jesus samt är medlem i Svenska kyrkan.

Det är en fördel om du har god datorvana, då Helsingborgs pastorat är mitt i en digitaliseringsprocess. Även om bussnätet, liksom cykelvägarna, i Helsingborg är väl utbyggda, så är B-körkort en fördel.

 

Välkommen med din ansökan snarast. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 21 juni 2021.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare: vi undanber oss vänligt med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu